Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Η 89χρονη ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΧΑΒΕΡΜΠΕΚ    Τη Δευτέρα 7.5. η 89χρονη Γερμανίδα Ursula Haverbeck, την οποία τα ΜΜΕ βάφτισαν "ναζί γιαγιά", συνελήφθη για να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών, επειδή έχει αρνηθεί το "Ολοκαύτωμα" και έχει υποστηρίξει ότι το στρατόπεδο στο Άουσβιτς ήταν εργασίας. Τα παραπάνω η Χάβερμπεκ υποστηρίζει σταθερά  με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει συνεχώς σχετικές δίκες. Εκτός από τις ποινές φυλάκισης, της έχουν επιβληθεί και διάφορα υψηλά πρόστιμα.  Η ποινή για την οποία συνελήφθη δεν ήταν μετατρέψιμη, συνεπώς πρέπει οπωσδήποτε να εκτιθεί. Πρόκειται για μία πολύ δυναμική και πιστή γυναίκα, η οποία, παρά τις συνεχείς διώξεις και δίκες, και μάλιστα σε αυτή την ηλικία, δεν παύει να αντιδρά, να αντιστέκεται και να αγωνίζεται.
  

Η γενναία γυναίκα έπρεπε να εμφανιστεί να εκτίσει την ποινή της στις 23 Απριλίου, δεν εμφανίστηκε, όμως, με αποτέλεσμα την Κυριακή που μας πέρασε η Εισαγγελία της πόλης Verden να εκδώσει ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου η Χάβερμπεκ συνελήφθη την επόμενη μέρα. Δεν κρυβόταν, όπως τα ΜΜΕ διέδιδαν, απλά βρισκόταν στο σπίτι της στο Vlotho. Τη μετέφεραν στη φυλακή Bielefeld στη Ρηνανία. Η Χάβερμπεκ, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, που σημαίνει ότι ο χρόνος ήδη μετρά αντίστροφα γι' αυτήν και θα μπορούσε η ζωή της να τελειώσει στη φυλακή, δεν πτοείται και αυτοπροσδιορίζεται ως "ατρόμητη μαχήτρια της αλήθειας". Και πράγματι, είναι.
Όσες φορές βρέθηκε κατηγορούμενη -και είναι πολλές- δεν έχει δικαιολογηθεί, αλλά συνέχισε να υπερασπίζεται τις απόψεις της, δηλώνοντας ότι "το ολοκαύτωμα είναι ψέμμα".


   Τη δεκαετία του '60 η Χάβερμπεκ μαζί με τον σύζυγό της Βέρνερ Γκέοργκ Χάβερμπεκ,  συγγραφέα και εκδότη, ο οποίος απεβίωσε το 1999,  είχαν ανοίξει ένα κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων το Collegium Humanum, το οποίο ο Σόιμπλε το 2008, ως Υπουργός Εσωτερικών, έκλεισε, διότι προωθούσε την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία. Επίσης, το 2003 ίδρυσε με έδρα την πόλη της την "Ένωση για την αποκατάσταση των διωκόμενων για άρνηση του ολοκαυτώματος" (Verein zur Rehabilitierung der wegen Bestreitens des Holocaust Verfolgten), την οποία το κράτος, επίσης,  έκλεισε το 2008. Ακόμη, είναι φίλη με την Gudrun Burwitz, κόρη του Χάινριχ Χίμλερ.


Σήμερα 10.5 νωρίς το απόγευμα έλαβε χώρα συγκέντρωση υποστήριξης της Χάβερμπεκ έξω από τη φυλακή. Συγχρόνως έλαβε χώρα αντισυγκέντρωση φαιδρών ατόμων με ροζ και κόκκινες γραβάτες, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Η Ούρσουλα είναι ακόμη 88" και άλλα σχετικά. Επεισόδια προκλήθηκαν μεταξύ υποστηρικτών της Χάβερμπεκ και αστυνομικών, εξαιτίας της προκλητικής στάσης της αστυνομίας που σταματούσε έξω από τον σταθμό μετρό αυτούς που αντιλαμβανόταν ότι πήγαιναν στη συγκέντρωση υποστήριξης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο διαδηλωτών.


Η  ιστοσελίδα της Ούρσουλα Χάβερμπεκ είναι http://ursula-haverbeck.info/Ευρωπαϊκή Αντίσταση