Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ Ο ΑΛΛΟΦΥΛΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ



Στη Στοκχόλμη, στον σταθμό Gamla Stan μία συνταξιούχος ανεβαίνει τις σκάλες της εξόδου. Τότε χτυπά το κινητό της και στέκεται στην άκρη, ανοίγει την τσάντα της και το βγάζει για να απαντήσει. Από πίσω της ανεβαίνει "κακόμοιρος ξένος", ο οποίος, είναι προφανώς μονίμως σε επαγρύπνηση να μην χάσει καμιά ευκαιρία, πλησιάζει την ανύποπτη συνταξιούχο και επιχειρεί να της κλέψει από την ανοιχτή τσάντα το πορτοφόλι. 


Την απόπειρα αντιλαμβάνεται μητέρα, η οποία έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση μαζί με τα δύο της παιδιά, και φωνάζει στη συνταξιούχο να προσέχει και παρεμποδίζει τον "άμοιρο ξένο" να κλέψει. 


Τότε αυτός της επιτίθεται μπροστά στα παιδιά της που τρομαγμένα παρακολουθούν τη σκηνή την κλωτσάει στο στομάχι και την χτυπά στο πρόσωπο. 



Η γυναίκα κάτι του φωνάζει παίρνει το ένα της παιδί στην αγκαλιά και μαζί  με το άλλο κατεβαίνουν τις σκάλες του σταθμού. Ο αλλόφυλος γυρίζει πίσω, περνάει από δίπλα της και τη φτύνει στο πρόσωπο.


Η επίθεση συνέβη στις 5 Ιανουαρίου. Η αστυνομία έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα και ο αλλόφυλος συνελήφθη τελικά. Είxε ζητήσει άσυλο και η αίτησή του είχε απορριφθεί. Διέμενε σε ξενώνα για πρόσφυγες.  Είχε δηλώσει Τυνήσιος και 21 ετών!!! Το Σάββατο στο δικαστήριο δήλωσε αλγερινός. Μέχρι στιγμής έχει δώσει τέσσερεις διαφορετικές εκδοχές για την ταυτότητά του.
Απελάθηκε στη Δανία -διότι από εκεί πέρασε στη Σουηδία- όπου ως γνωστόν ψηφίστηκε πιο σκληρός νόμος για τη χορήγηση ασύλου.

Υπάρχει πάντα η φιλόξενη Ελλάδα, η οποία στο πλαίσιο της προώθησης της καμπάνιας για το Νόμπελ ειρήνης στους κατοίκους της Λέσβου, μπορεί να δεχθεί μετά βαΐων και κλάδων τον "δυστυχή ξένο"...

Ευρωπαϊκή Αντίσταση