Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Άγρια επεισόδια στη Γερμανία


Η γερμανική κοινωνία είναι εξοργισμένη μετά τις μαζικές επιθέσεις αλλοφύλων κατά γυναικών σε πολλές γερμανικές πόλεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και ενώ το επίσημο κράτος διά στόματος του Υπουργού Δικαιοσύνης έχει παραδεχθεί ότι επρόκειτο περί οργανωμένου σχεδίου. Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην καταπιεσμένη και ναρκωμένη μετά το 1945 γερμανική κοινή γνώμη.
Έτσι, καθημερινά οργανώνονται διαδηλώσεις σε πολλές γερμανικές πόλεις.

 Λειψία



Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες 11.1.2016 στη Λειψία, για να διαδηλώσουν κατά της μετανάστευσης. Αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα με αντλίες εκτόξευσης νερού υπό πίεση, είχαν παραταχθεί στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές εξέφραζαν την οργή τους για την πολιτική της Μέρκελ στο ζήτημα των ξένων με συνθήματα όπως: «Ισλάμ = τρόμος» ή «οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι» και με πλακάτ όπως αυτό με το παρακάτω σκίτσο
Η διαδήλωση ξέφυγε από τον έλεγχο, όταν μια ομάδα 300 περίπου διαδηλωτών κατευθύνθηκε σε μια συνοικία που είναι γνωστό ότι αποτελεί προπύργιο των κόκκινων. Οι διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες, ένα τουρκικό κατάστημα κεμπάπ και πυρπόλησαν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε σε έναν όροφο κτιρίου. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τα επεισόδια αυτά, διευκρίνισε η τοπική αστυνομία.







Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι συνέλαβε 211 διαδηλωτές οι οποίοι μετά την εξακρίβωση στοιχείων αναφέρθηκαν ως μέλη του ακροδεξιού χώρου. 


Πότσνταμ  



Στο Πότσνταμ, επίσης, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα. Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Κολωνία 

Το Σάββατο 9.1 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά των ξένων και της πολιτικής της Μέρκελ, με τους αστυνομικούς να φέρονται όπως ούτε κατ' ελάχιστον φέρθηκαν κατά των ξένων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, κάποιοι αντιφά διαδήλωναν υπέρ των ξένων, φοβούμενοι προφανώς ότι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα, θα χάσουν το παραδάκι. (Είναι γνωστό ότι το ενδιαφέρον για τους ξένους εξασφαλίζει τον επιούσιον -και όχι μόνο- σε διάφορα ρεμάλια και αναβιώνει καριέρες γηραλέων ανδρών και γυναικών...)
Την Κυριακή επίσης  πραγματοποιήθηκε πορεία κατά των μεταναστών, η οποία κατέληξε να συγκρούεται με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση αντλιών νερού για να τους διαλύσουν.Το βράδυ της Κυριακής, έξι Πακιστανοί, τρεις από τη Γουινέα, δύο Σύροι καθώς και ένας άνδρας αφρικανικής καταγωγής, ξυλοκοπήθηκαν σε τέσσερεις ξεχωριστές επιθέσεις στο κέντρο της Κολωνίας. 




Ευρωπαϊκή Αντίσταση