Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο PEDRO VARELA   Την Τρίτη 3 Απριλίου ο διάσημος Ισπανός εθνικοσοσιαλιστής εκδότης και βιβλιοπώλης Pedro Varela φυλακίστηκε για άλλη μία φορά, λόγω της έκδοσης του Mein Kampf, ουσιαστικά σε μία νέα προσπάθεια του συστήματος να τον φιμώσει και να σταματήσει την πολύ σημαντική δράση του για τον Εθνικοσοσιαλισμό. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, επειδή εξέδωσε και έθεσε σε κυκλοφορία το Mein Kampf, ενώ ακόμη το κρατίδιο της Βαυαρίας δήθεν είχε τα πνευματικά δικαιώματα. Ο εισαγγελέας πρότεινε να μην ανασταλεί η ποινή του, επειδή «είναι υπότροπος», καθώς έχει καταδικαστεί άλλες δύο φορές ως απολογητής γενοκτονίας, μία για 15 μήνες (την οποία επίσης είχε εκτίσει) και μία άλλη για έξι μήνες, ενώ εκκρεμεί ακόμη μία δίωξη για ρητορική μίσους. Το δικαστήριο δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση, και αποφάσισε ότι η ποινή πρέπει να εκτιθεί πραγματικά, δηλαδή ο Varela  να φυλακιστεί γι’ αυτό το χρονικό διάστημα, «λόγω του κινδύνου να τελέσει εκ νέου εγκλήματα μίσους». Βέβαια, η κατηγορία και η καταδίκη δεν αφορούσαν έγκλημα μίσους αλλά δήθεν προσβολή πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά αυτό προφανώς δεν είχε σημασία για το δικαστήριο…

    Όσον αφορά τη δήθεν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, το κρατίδιο της Βαυαρίας επικαλείτο επί σειρά ετών ότι είχε τα δικαιώματα του Mein Kampf, παρουσιαζόταν, δηλαδή, ως κληρονόμος του Χίτλερ, μόνο προκειμένου να αποτρέπει την έκδοση του βιβλίου, στάση η οποία, ακόμη και αν πράγματι είχε αυτά τα δικαιώματα, ήταν παράνομη ως καταχρηστική. Μάλιστα, ακόμη και μετά το 2016, όταν έπαψε να έχει τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου, προβάλλει διάφορες αξιώσεις, όπως ότι η όποια έκδοση πρέπει να συνοδεύεται από αρνητικά σχόλια κ.ά. και συνεχίζει να απειλεί με διώξεις τους εκδότες, αν δεν τηρήσουν τους όρους που θέτει.

O Pedro Varela to 1980


  Ο Pedro Varela λίγο πριν μπει στη φυλακή, στις 3.4.2018


 Στην Ισπανία, πάντως, είχαν γίνει αρκετές εκδόσεις του έργου, αλλά υπήρξε η για ευνόητους λόγους επιλεκτική δίωξη του Varela. Η ιστορία του Pedro Varela και η προσφορά του στην Ιδέα από πολύ νεαρή ηλικία είναι γνωστή. Ο ίδιος δεν έχει λυγίσει ούτε λεπτό, παρ’ ότι έχει αντιμετωπίσει –και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει– όχι μόνο τις διώξεις και τις φυλακίσεις αλλά και την καταστροφή του βιβλιοπωλείου και εκδοτικού του οίκου, την απαγόρευση όσο τουλάχιστον διαρκεί η δικαστική του περιπέτεια (αρχικά είπαν για 18 μήνες, μετά για δύο χρόνια και μετά για τρία) να ασκεί το επάγγελμά του και την κατάσχεση από το κράτος χιλιάδων βιβλίων του. Τον Ιούλιο του 2016 του κατέσχεσαν 15.000 βιβλία και τους υπολογιστές του. Παλαιότερα το 2006  του είχαν κατασχέσει 6000 βιβλία. Όπως προαναφέραμε, είχε ξανακαταδικαστεί και ξαναφυλακιστεί δύο φορές. Δηλαδή αντιμετωπίζει συστηματικά τον φυσικό περιορισμό του αλλά και την επαγγελματική, περιουσιακή και οικονομική καταστροφή. Στην τελευταία δίκη ο εισαγγελέας είπε ότι «τα εγκλήματα μίσους έχουν γίνει τρόπος ζωής για τον Varela».
    Ο Pedro Varela δεν πτοείται και κυρίως δεν αρνείται τις ιδέες του. Το αντίθετο, μάλιστα: παρ’ όλες τις ακραία δραματικές συνθήκες της ζωής του, με τη συνεχή απειλή της δίωξης και φυλάκισης, απειλή που ενίοτε, όπως αυτές τις ημέρες, πραγματοποιείται, όπως άλλωστε και η επαγγελματική και περιουσιακή καταστροφή του, δεν δήλωσε ποτέ ότι δεν είναι Εθνικοσοσιαλιστής, δεν παρέστησε τον απλό Ισπανό εθνικιστή που θαυμάζει τους εθνικούς ήρωες μόνο, δεν το ’παιξε «ελσιντικός», για παράδειγμα. Πάντα ασχολείται με αγάπη και θαυμασμό με την πατρίδα του και πάντα μιλά και υπερασπίζεται τη Μεγάλη Πατρίδα, την Ευρώπη, τον πολιτισμό της, τους ήρωές της. Επίσης, ποτέ δεν «έδωσε» κανέναν, δεν έριξε ευθύνες σε άλλους, δεν έμπλεξε άλλους, δεν υπήρξε όργανο άλλων. Ακόμη –και αυτό είναι πολύ σημαντικό– δεν έδωσε ποτέ την εντύπωση του ηττημένου και δεν έγινε όμηρος του κράτους, με τη δικαιολογία ότι εκκρεμεί η δίκη του και ότι τον έχουν στο στόχαστρο. Παρέμεινε καθαρός, πιστός και θαρραλέος και επίμονα, για δεκαετίες, δηλώνει την πίστη του στον Εθνικοσοσιαλισμό και στον Αδόλφο Χίτλερ.

    Πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2018 και ενώ ανέμενε τη δίκη του, σε συνέντευξή του δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι Εθνικοσοσιαλιστής, εγκωμίασε τον Χίτλερ και το δίκαιο καθεστώς του, και είπε για τον εαυτό του και τους λοιπούς σύγχρονους Εθνικοσοσιαλιστές: «…Μας αντιμετωπίζουν λες κι έχουμε πανούκλα γιατί δεν έχουμε καμία θέση στην κομματοκρατία, ούτε στον καπιταλισμό ούτε στον κομμουνισμό. Όμως γνωρίζουμε την αλήθεια και πρέπει να την πούμε, είναι αδύνατον να σωπάσουμε […] Καθένας έχει το δικαίωμα και το καθήκον να εκφράζει τις αμφιβολίες του για την επίσημη ιστορία […]  Αυτό που μετράει είναι να κρατάς την πίστη σου και να μένεις πιστός στις πεποιθήσεις σου […] Το να δεχόμαστε χτυπήματα είναι φυσιολογικό […] Στην πραγματικότητα η καταστολή στρέφεται κατά των αναγνωστών και όχι κατά του εκδότη, εγώ έχω στιβαρούς ώμους […] Η καταστολή θα αυξηθεί αλλά οι μέρες του κακού είναι μετρημένες. Δεν μπορούν να ψεύδονται σε όλους και για πάντα. Στο τέλος, ο Θεός είναι πάντα που νικά, ενσαρκώνεται στο αληθές, το ωραίο, το καλό. Υπάρχει βέβαια “ένα αόρατο χέρι” που θέλει να μας φιμώσει, όμως οι λαοί έχουν αρχίσει και ξυπνούν […] Οι εχθροί μας δεν έχουν παρά μία μόνο δύναμη, αυτή του χρήματος. Αλλά το να έχεις χρήματα δεν σε βοηθάει καθόλου απέναντι σε αυτούς που έχουν το δίκαιο με το μέρος τους».


Καθώς αποχαιρετά τον πιστό του φίλο Rex
λίγο πριν μπει στη φυλακή

    Ο Pedro Varela από την Τρίτη 3 Απριλίου κρατείται στις φυλακές CP Centro Penitenciario La Roca-Quatre Camins. 


Ευρωπαϊκή Αντίσταση